Painting . Drawing . Video . Music
lennaertkoorman.nl
van Hart tot Hart

van Hart tot Hart

MUZIEK ALS ‘INTERTAINMENT’


Met van Hart tot Hart maak ik muziek op woonverzorgings-locaties. Hier gebruik ik muziek maken niet zozeer als entertainment, hoewel dat een prima bijproduct kan zijn, maar ik zet de muziek vooral in als ‘intertainment’.

Daar bedoel ik mee dat zingen, gitaar spelen en afstemmen op de mens, dan samen een instrument vormen om iets mee te kunnen delen van Hart tot Hart. Dat is iets wat lastig in woorden is uit te leggen, maar heel eenvoudig is te ervaren.

Het werkt het makkelijkst en meest effectief in één op één sessies, zoals zingend aan de bank of het bed. Omdat het daar zonder ruis van buitenaf gewoon makkelijker bij de bewoners binnenkomt, en het zo dieper kan worden ervaren. Maar ook in de gezamenlijke woonkamers op de woongroepen waar het wat drukker is, blijkt dat heel effectief te werken.

Zoals alle bewoners anders zijn, zijn ook alle reacties steeds weer anders. Vooral ook bij de bewoners met dementie. Sommigen vinden het gezellig en beginnen mee te zingen, anderen bewegen alleen maar een voetje of tikken zachtjes mee op de tafel. Sommige bewoners worden emotioneel en laten een traan lopen. In sommige bewoners die helemaal naar binnen zijn gekeerd en waarmee communicatie op het eerste oog nog niet zo makkelijk mee lijkt te zijn, zie ik toch vaak een diepe ontspanning optreden. Zelfs komt het voor dat bewoners die in een flinke weerstand zitten en aanvankelijk niets met de muziek te maken willen hebben, binnen twee liedjes smelten en zachtjes wiegend zitten mee te neuriën. Bij de meesten zie ik dat het raakt.

Zo mooi om bij de bewoners te ervaren dat muziek van Hart tot Hart zo eenvoudig en direct werkt. Ik ben heel dankbaar dat ik op deze manier een klein steentje kan bijdragen.

MUZIEK SPELER


KOSTEN


De meest voorkomende boeking duurt 3 uur. Verdeeld over 6 sessies van een half uur. Elke sessie start dan in een nieuwe afdeling of huiskamer.

De kosten voor deze boeking bedraagt €300,- plus reiskosten.

Bij interesse kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.

Tarieven:

Boeking van 3 uur: €300,- plus reiskosten

Boeking van 2 uur: €250,- plus reiskosten

Boeking van 1 uur: €200,- plus reiskosten

CONTACT


Lennaert Koorman

06 3908 5757

Middelland 19

Krimpen aan de Lek

Nederland

REACTIES

“Mooi, klein, integer, interactie en observerend hoe de reacties zijn, van hart tot hart.”  

Cora Koeleman

Activiteiten- en welzijnsbegeleider

Laurens De Hofstee 


“Heel mooi en aandoenlijk, muziek geeft zo’n verbondenheid!”

Gretha Boer-Blijleven

Bestuur

Vrienden van De Meander 


Prachtig Lennaert, hoe je op deze manier contact maakt en krijgt  met onze bewoners.

Wij vonden het heel fijn dat je er was!

Helga Sachs

Activiteiten- en welzijnsbegeleider

Laurens De Hofstee